7 voordelen van een terrasoverkapping

Lamellen terrasoverkapping

7 voordelen van een terrasoverkapping

Ontdek de voordelen van een terrasoverkapping

Gezellig samen zijn met vrienden en familie in de tuin, of een handige plek om tuinmeubelen op te bergen. Met een terrasoverkapping haal je zoveel voordelen in huis dat je tot laat in het najaar volop van je tuin kunt genieten.

Stel je eens voor: lachende gezichten, sfeervolle avonden en ontspannen momenten onder je eigen terrasoverkapping. Zomerse barbecues die tot in de late uurtjes doorgaan, of herfstavonden waarop je nog lekker buiten kunt zitten zonder te bibberen van de kou. Een terrasoverkapping maakt het allemaal mogelijk! Ontdek hier de voordelen en laat je inspireren op een terrasoverkapping.

1. Zonwerende functie

Zonwering overkapping

Geniet volop van de zomer in je eigen tuin of op je terras, dankzij de verkoelende schaduw die een terrasoverkapping biedt. Laat de zonwering van je overkapping het werk doen en creëer een aangenaam plekje om te ontspannen, zelfs tijdens de warmste dagen.

Tip van Jurdie: Een terrasoverkapping met lamellen biedt meer flexibiliteit op vlak van zonwering. Zo bepaal je op elk moment hoeveel zonlicht je wilt hebben, en dat met één druk op de knop!

2. Personaliseer naar wens

Een terrasoverkapping kan je volledig op maat laten plaatsen. Dankzij de flexibiliteit van de ontwerpmogelijkheden kies je zelf de kleuren, stijl en materiaal. Kortom, het is een uitgangspunt van jouw creativiteit in de tuin.

Kleur

Terrasoverkappingen worden aangeboden in verschillende standaardkleuren. Maar als je kiest voor een terrasoverkapping op maat, worden de mogelijkheden nog breder met een uitgebreide selectie van RAL-kleuren om uit te kiezen.

Materiaal

De keuze van het materiaal is cruciaal bij de aanschaf van een terrasoverkapping. De vraag is: kies je voor polycarbonaat, aluminium of glas? Elk van deze materialen kent unieke voordelen en overwegingen. Bijvoorbeeld helder glas is duurzamer dan polycarbonaat anderzijds bij helder glas heb je een doorzichtig dak. Of helder polycarbonaat is dan weer minder helder dan opaal polycarbonaat. Jouw keuze hangt dus sterk af van jouw specifieke wensen en vereisten.

3. Geniet doorheen het jaar van het buitenleven

Wist je dat een terrasoverkapping niet alleen handig is tijdens de zomer, maar ook gedurende de andere seizoenen? Het is een voordeel dat vaak over het hoofd wordt gezien! Met een overkapping geniet je namelijk niet alleen van de warme zonnestralen in de zomer, maar ook van de gezelligheid en bescherming tijdens regenachtige dagen. Terwijl anderen binnen zitten te schuilen voor de regen, zit jij comfortabel en droog onder je terrasoverkapping. Zo blijf je genieten van je buitenruimte, zelfs wanneer het weer niet helemaal meezit. 

Geen gedoe meer met natte meubels of snel naar binnen lopen wanneer er een spatje valt. Met een terrasoverkapping ben je altijd verzekerd van een aangename en droge plek. En laten we de wind niet vergeten! Met een terrasoverkapping heb je veel minder last van die vervelende windvlagen die je drankje omverblazen en je laten rillen. Je kunt heerlijk beschut zitten terwijl je geniet van een goed boek, een gezellige borrel of gewoon wat quality time met jezelf of je dierbaren.

4. Handige opslagplaats

Terrasoverkapping als opbergruimte

Met een terrasoverkapping heb je de perfecte oplossing voor het opbergen van jouw tuinmeubelen. Je kunt ze eenvoudig onder de overkapping plaatsen, waardoor ze beschermd zijn tegen weer en wind. Geen extra werk meer met het verplaatsen van meubels naar binnen of het bedekken met zeilen. Je hebt altijd een handige plek waar je jouw tuinmeubelen kunt laten staan, klaar voor gebruik wanneer je maar wilt. 

Zeg dus vaarwel tegen het gedoe van het zoeken naar een droge plek voor je tuinmeubelen en profiteer van het gemak van een terrasoverkapping als extra opbergplaats. Geniet van een opgeruimde en georganiseerde buitenruimte, waar jouw tuinmeubelen altijd klaarstaan om jou en jouw gasten te verwelkomen.

5. Dé beste plek om buiten te dineren

Zalig weer om te dineren of barbecueën buiten, maar er is plots een regenbui? Met een overdekt terras kan je nog steeds genieten van jouw heerlijke maaltijd in de frisse lucht, zonder je zorgen te maken over nat worden. Dankzij een terrasoverkapping kan je op elk moment met vrienden en familie buiten gezellig dineren zonder stress over het weer.

6. Extra privacy

Geniet van je terras in alle rust zonder je zorgen te maken over nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers. Een overkapping creëert een afgeschermde omgeving, waarin je je volledig ontspannen voelt. Of je nu relaxt, een boek verslindt of een goed gesprek voert, een terrasoverkapping biedt optimale privacy! 

7. Verhoging van de woningwaarde

Het toevoegen van een terrasoverkapping verbetert niet alleen de functionaliteit en het comfort van je huis, maar geeft ook een extra vleugje luxe. Het verhoogt namelijk de waarde van je woning. Het is een slimme zet die niet alleen zorgt voor een betere levenskwaliteit, maar ook een financieel voordeel biedt op de lange termijn.

Inspiratie nodig?

Ontdek onze overkapping realisaties

Geniet van de zomer met een terrasoverkapping

Ben je klaar om je buitenruimte te transformeren met een overkapping op maat? Neem vandaag nog contact met ons op en laten we samen jouw droomproject realiseren!